esmaspäev, 12. november 2018

Teine nädal- Tippsündmus Kolimine


Ja juba on 2 nädalat siin imelises linnas elatud! Kiire ülevaade teise nädala tegemistest. :)



Esmaspäev, 05.11

Minu nädalavahetus jätkub. Magan pikemalt kui tavaliselt, peaaegu lõunani (unimüts nagu ma olen). Logelen veidike kodus ning siis lähen linnapeale uitama, et kuskil mõni söögikoht leida. Kõht täis lähen rändan edasi käin mõnedes kauplustes ja naudin selle kauni linna võlusid. Õhtul on meil jällegi ühine söömine ja nagu hiljem välja tuli siis ka viimane selles elamises. Maitsva õhtusöögi valmistasid meile Inge ja Birgit nagu juba välja oli kujunenud. Pärast söömist avastasime kahjuks, et meie ühissööjate raha purgist on 20€ kadunud (tahan loota, et see keegi meie grupist ei olnud). Üleüldse juhtusid meil seal korteris veidrad asjad- näiteks keegi astus öösel meie korterisse sisse ning ütles inglise keeles, et arvas, et me kõik magame. Väga kummaline igal juhul. 


Inge ja Birgiti valmistatud õhtusöök

Teisipäev, 06.11

Päev algas jällegi varakult juba kell 8, et tööle minna, olin sel hommikul väga väsinud. Õnneks polnud tööl vägapalju välja registreeritud tube, seega saime natuke rahulikumalt võtta. Tuju muutus ka päeva peale rõõmsamaks kui saabus info, et täna me kolime uude kohta. Pärast tööd koju jõudes olid kõik juba väga elevil ning pakkisid ja väga kiiresti täitus koridor kohvritega ning ühe suure prügikotiga, kuhu kõik oma tubade koristamise tagajärjel tekkiva prügi saime panna. Kell 5 ootasime kohvritega maja ees, et asuda uue ''kodu'' poole, nagu oli kokkulepitud. Kell oli juba 5 läbi, kuid kedagi ei tulnud, asja uurima hakates tuli uus info, et peame iseseisvalt leidma uue kodu ning kohtume hoopis seal kell pool 6. Õnneks see koht ei olnud kaugel, seega jõudsime ilusti Google mapsi ja oma teadmiste põhjal kohale. Umbes kell 17.45 jõudis ka Tribeka poolt saadetud naine meile meie uut ''kodu'' näitama. Näitas meile meie uued toad ja ühisruumid ette ning siis kogus meilt igaühelt 50€ deposiiti. Maksime ära ning hakkasime oma uut kodu avastama. Näiteks välisuks käib meil nipiga lahti. Selleks, et see lahti saada, tuleb võti ilusti sisse panna, üles lükata ja alles siis keerab võti ukse lahti. Huvitav igaljuhul. Isegi kui võti on õige, aga nippi ei tea, siis uksest sisse ei saa. Õhtuks sõime pannkooke ning läksimegi tuttu ära (homme siiski jälle tööpäev).


Kuidas ootasime, et keegi tuleks meile meie uut kodu näitama



Minu uus tuba (Jagama hakkan seda Kellyga)


Inge ja Birgiti valmistatud pannkoogid


Kolmapäev, 07.11

Päev algas jällegi tööle minekuga. Kolimisega seoses jäi ka töökoht kaugemale seega varem liikuma ning veel varem üles ärkama. Tööl oli ka väga palju teha, oli palju välja registreeritud tube ning väga kiire. Pärast tööd käisin kodus ning vahetasin riided, et linna shoppama minna. Olin just linna jõudnud kui kirjutati, et kõik liiguks alla, sest toimub Tribeka meeting. Olin selle täiesti unustanud, seega keerasin otsa ringi ning hakkasin tagasi kodu poole liikuma. Küsiti kuidas kellegil läheb ning kas uue koduga oleme rahul. Pidime täitma ka ühe lehe kus olid samamoodi küsimused möödunud praktika ning siinviibimise kohta. Pärast meetingut hakkasime Inge ja Birgitiga süüa tegema. Pakkusin enda abi ning sain tomateid lasanje jaoks tükeldada. See võttis mul kuidagi väga kaua aega, sest nemad jõudsid selle ajaga kõik muu juba valmis teha ning lihtsalt ootasid, et mul saaksid tomatid tükeldatud ning saaks edasi teha. Söödud ning kõht täis läksin magama. 


Meie valmistatud lasanje (Birgiti ja Inga valmistatud millesse mina toamtid tükeldasin #MinustOliPaljuAbi)


Neljapäev, 08.11

Järjekordne tööpäev, päev mis läks üllatavalt kiiresti. Peale tööd otsustasin uuele shoppamis katsele minna- õnnestus. Paar tundi möödus väga kiiresti. Tagasi kodu poole liikuma hakates tiputas ning mul olid shopingu saadused paberkotis. Nagu halb stsenaarium ette näeb siis nii juhtus ka minuga- see paberkott sai märjaks ning läks katki. Kõik minu asjad keset tänavat. Korjasin need siis üles, toppisin nii palju kui mahtus käekotti (väga palju sinna ei mahtunud) ja ülejäänud võtsin sülle. Kuna mul oli nüüd 2 põhjust söögipoodi minemiseks hakkasin toidupoodi otsima. Õnneks leidsin ühe, see ei jäänud küll tee peale kuid sain siiski toidu ostetud ning kilekoti, kuhu kõik oma asjad panna. Koju jõudsin täpselt õigeks ajaks. Söök oli just valmis saamas. Birgit ja Inge olid teinud kartulisalatit. Poisid (Karlis ja Kristo) olid toonud kartuleid ning porgandeid ja need ära keetnud, nii et kui Inge ja Birgit koju tulid jäi neil vaid koorimis ning tükeldamisrõõm. Kõrvale tegid veel ahjus viinereid. Pärast söömist hakkasin omale homseks töö juurde süüa tegema. Tuli isegi päris hästi välja. Kõht täis ning homseks söök kaasa tehtud, siis nagu ikka tuttu. 


Kodune ning maitsev kartulisalat


Tööle valmisatud toit


Reede, 09.11

Järjekordne tööpäev mis möödus üpris kiiresti. Pärast tööd otsustasin pisut laiselda ning vaatasin arvutist filmi. Vahepeal käisin all söömas, sest Birgit ja Inga olid valmis saanud maitsva kartulivormi. Sõin ära, vaatasin veel ühe filmi ning läksin juba tuttu, sest laupäev on mul siin ka ikkagi tööpäev. 


Kuidas Birgit kartulivormi valmistas


Imemaitsev kartulivorm


Kartulivormi kõrvale oli salat ka tehtud


Laupäev, 10.11

Natuke kiirem tööpäev jälle- palju koristamist, palju jooksmist. Olen hommikul nii väsinud, et raske on voodistki välja saada. Töö juures on samuti nii uimane olla. Ka all köögis on palju jooksmist ning vaid 1 tööline, seega mind saadeti alla nõudepessu. Olin nõudepesus kella poole 12-ni ja see aeg läks üllatavalt kiiresti. Isegi uni läks ära. Ülejäänud päeva pidin siiski koristama. Ka see päev pärast tööd võtsin vabamalt. Pikutasin ning vaatasin filmi, veebisin kodustega. Mingiaeg läks kõht tühjaks ja kuna parasjagu olid just Leana, Triin ja Sandra McDonalds'is siis lasin  neil endale ka süüa tuua. Kõht täis ja veidike arvutis istumist veel läksin lõpuks magama. Kell oli vist juba 3-4 öösel. 


Minu tervislik õhtusöök

Pühapäev, 11.11- milline maagiline kuupäev

Öösel sai hilja magama mindud, seega ärkasin ka väga hilja- alles lõunal. Läksin alla ning tegin endale hommikuks mõne võileiva. Tagasi tuppa minnes jooksin kokku Birgiti ja Ingega, nad olid just muuseumi minemas. Otsustasin kaasa minna. Enne muuseumi minekut otsustasime seal kõrval kohvikus/restoranis aega parajaks teha ning võtsime 3 peale ühe kannu Sangriat. Vein joodud ning järjekord kadunud läksime ka Picasso muuseumi sisse. Oli palju vaadata ning aeg möödus kui linnulennult. Juba hakati muuseumi sulgema ja kell oli 6 saamas. Mulle tundus, et olime seal vaid 10 min kuid reaalsus oli teine. Pärast muuseumi käisime poes ning ostsime veel tomateid lasanje jaoks ning puuvilju ning veini Sangria jaoks. Koju jõudes tegime kõigepealt omale ise kannu Sangriat ning hakkasime lasanjet tegema (see läks eemine kord kõigile väga peale ning jäi puudugi, seega otsustasime korrata). Seekord pandi mind hoopis porgandeid koorima ja riivima ja see tuli mul tõesti kiiremini välja. Kuigi selle ajaga jõudsid nemad peaaegu kõik muu teha. Jutustasime ning nautisime oma home made Sangriat mis tuli väga hästi välja. Lõpuks sai toit valmis ning see oli tõesti maitsev- viis lausa keele alla. Kõht täis siis nagu ikka tuttu. 


Minu hommikueine


Meie home made Sangria


Kohalikke mandariine müüakse poes meil siin koos lehtedega





Cärol-Elizabeth Peterson

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar